TR | EN
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı BÖTE bölümü ders planlaması (Bahar Dönemi)
24.01.2023

Değerli BÖTE Bölümü Lisans Programı Öğrencileri,

Bildiğiniz üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü lisans programına 2018 yılından beri öğrenci yerleşmemektedir. Hem bu durumdan hem de 2018 yılında lisans BÖTE program derslerinin değişmesinden dolayı açılan derslerin yeterli öğrenci kayıdının gerçekleşmemesi söz konusudur. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren BÖTE bölümü altında zorunlu olmadıkça ders açılmaması planlanmaktadır. Kalan derslerinizi tamamlama ve mezun olma planları yapan öğrenci arkadaşların öncelikle alacakları derslere ilişkin  yol haritası şu şekilde özetlenebilir;

  1. Mezun olmanız için alacağınız dersler listesi ve bu derslerin dönemini oluşturunuz.
  2. Kalan dersiniz BÖTE alan dersi ise Anadolu Üniversitesi BÖTE bölümü, Fen Fakültesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümü vb. teknik alanda eğitim veren bölümlerin ders programlarını, açılacak dersleri ve içerikleri araştırınız.
  3. Kalan dersiniz eğitim dersi ise Eğitim Fakültesi altında yer alan diğer programlardaki dersleri inceleyiniz. Eşdeğerliğini kendi mezun sisteminizden kontrol edebilirsiniz (mezuniyet şablonunda grup dersi altında bu dersin hangi derslere eşdeğer olduğu dersin kodu ile beraber görüntülenmektedir)
  4. Kalan dersiniz BÖTE seçmeli dersi ise;
    1. Ders alan seçmeli ise Anadolu Üniversitesi BÖTE bölümü, Fen Fakültesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümü vb. teknik alanda eğitim veren bölümlerin seçmeli dersleri düşünülebilir
    2. Genel kültür seçmeli dersi için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır, uygun olan dersi almayı düşünebilirsiniz.
  5. Hangi dersi nereden alacağınıza ilişkin planlamayı yaptıysanız daha önce sistemde eşdeğerlenmemiş dersler için onaylı resmi içerik temin etmeniz gerekmektedir.
  6. Bölümümüzde açılmayan dersleri başka bölümlerden alacak tüm öğrencilerin ekteki “Başka bölümden ders alma istek formu (https://bote.ogu.edu.tr/Storage/bote/Uploads/baska_bolum.doc)” nu doldurmaları ve danışmanlarına ıslak imzalı iletmeleri gerekmektedir.
  7. Tüm bu çalışmaları yaptınız ama dersinizi başka hiçbir yerden alamayacağınızı düşündünüz. Bu durumda bahar dönemi için üniversitemiz BÖTE altında açılmasını istediğiniz ders için talep formunu 8.Şubat.2023 tarihine kadar doldurunuz (https://forms.gle/6bfuwrJaxGwvSZMbA). Talepte bulunulan ders değerlendirilerek sizlere bilgi verilecektir.
  8. Sizler için geçen yılın güz ve bahar dönem dersleri bağlamında yaptığımız taslak araştırma incelenebilir.
  9. Tüm hazırlıklar tamamlanınca dilekçe ile bölüm sekreterliğine başvurabilirsiniz.

Bölüm altında açılmayan derslerin farklı bölümlerden alınmasından dolayı oluşacak eksik AKTS durumunu kontrol etmeniz ve olası eksik AKTS durumunu tamamlamak için sosyal etkinlik ya da bölüm dışı seçmeli ders almanız gerekebilir. Lütfen bu konuda sorumluluğun size ait olduğunu unutmayınız. Danışmanlarınızdan gerekli bilgiyi edinebilirsiniz.