TR | EN
Afet Farkındalık Eğitimleri
5.10.2021

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 25.12.2020 tarih ve 181637 sayılı “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılına İlişkin Genelgesi” ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 2021 yılını "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak ilan ederek tüm İllerde Afet Eğitim Seferberliği başlatmıştır.

Eskişehir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi arasında oluşturulan Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamında; UZEMÖYS üzerinde “Afet Farkındalık” dersi açılmıştır. Bu ders tüm öğrenci ve akademisyenlere tanımlanmıştır. Zorunlu olan bu eğitime katılımın sağlanması önem arz etmektedir. Öğretim elemanı ve öğrencilerimiz NetYetki giriş bilgileri ile sisteme giriş yaparak dersi görebilecektir. "Eğitim Hakkında" kısmını gözden geçirdikten sonra, "Eğitim Değerlendirme" adındaki kısa sınavı tamamlamaları yeterlidir.

Eğitim sonrası kurumumuzdan talep edilen katılımcıların isim soy isim ve mail adreslerinin “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. Maddesinin 2. Fıkrası ç bendi” uyarınca hazırlanıp Eskişehir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne liste halinde teslim edilmesi planlanmaktadır.